Facebook
Bestuur Stichting ABBOAlgemene School Oost is een school van Stichting ABBO, een Stichting voor Algemeen Bijzonder Basis Onderwijs.
Naast Algemene School Oost behoren nog vier andere scholen bij St. ABBO. De Krabbenkooi, de Montessorischool en de Aanloop in Bergen op Zoom en de Rode Schouw in Halsteren.
ABBO scholen zijn bijzonder omdat ze gesticht zijn door ouders. Ook het bestuur bestaat volledig uit ouders. Hiermee zijn dus eigenlijk de klanten van de scholen tevens de bestuurders van de scholen. Alle ABBO scholen staan voor algemeen onderwijs. Dit wil zeggen dat los van elke vorm van godsdienst of geloofsovertuiging les wordt gegeven. Ieder kind is welkom ongeacht godsdienst, geloofsovertuiging of culturele achtergrond. Er is respect voor elke vorm van religie zonder dat er actief één vorm van religie wordt verkondigd.
Bijzonder aan St. ABBO is dat alle scholen verschillende concepten volgen. Toch vormen zij een eenheid, want alle scholen houden rekening met verschillen tussen kinderen. Elk kind is bijzonder en wordt ook zo behandeld en benaderd.
Laat uw kind bijzonder blijven onder de vleugels van ABBO.


Kijk ook op http://www.abboscholen.nl