Facebook
Mijn natuuronderwijs

School Oost heeft heel bijzondere schoolpleinen. Op de pleinen is heel veel groen. Er zijn leuke hoekjes, bankjes, wilgenhutten een echte boomhut en een klimboom. Als je in een groene omgeving speelt, ben je daarna lekker ontspannen en is je concentratie in de les beter.
Op de pleinen zijn natuurgebiedjes aangelegd. Een vlindertuin, een schoolvijver, een hakwal, een paddenpoel, een houtstapel en voor de school een wildweide. In deze natuurgebieden staan heel veel bloemen en planten. Ook staan er veel verschillende bomen op onze schoolterreinen. Met werkbladen ga je het hele jaar naar buiten om onderzoek te doen en de natuur te bekijken. In plaats van leren uit een boekje doe je dit 'in het echt' buiten. Zo leer je gemakkelijker en onthoud je alles beter. Het is ook leuker om buiten te leren in plaats van altijd in de klas te zitten. In het buitenleslokaal kun je met je groep de buitenles nog eens bespreken.
Ook in de klas krijg je natuurlessen. Bijvoorbeeld koolwitjes in de klas, champignons kweken, echte roofvogels in de klas, vetbollen maken, groente en kruiden zaaien en opkweken. Het hele jaar heb je in alle groepen unieke biologielessen.
Er zijn maar weinig scholen in Bergen op Zoom die dit zo doen. Kom maar eens kijken hoe die prachtige groene pleinen met al die speel en leermogelijkheden eruit zien.