Facebook
Mijn bijzondere uitstapjes

Behalve bijzondere schoolactiviteiten op school, heb je op school Oost ook bijzondere uitstapjes. Ook hier leer je veel van, maar het zijn ook de activiteiten die je jezelf later herinnert van de basisschool. Hieronder enkele bijzondere uitstapjes. 
 Excursies In elke groep ga je op excursie. Als kleuter ga je een winterwandeling maken op De Kraayenberg, een natuurgebied net buiten de stad. Samen ga je hier allerlei wintervogels bekijken. In het voorjaar maak je een lentewandeling in het bos.
In groep 4 ga je naar kinderboerderij de Nieuwe Drenck. Samen leer je veel over huisdieren.
In groep 6 doe je mee aan de jeugdmonumentendag. In Middeleeuwse kleding ga je naar de stad en ga je een dag leven zoals men dit in de Middeleeuwen deed.
In groep 7 doe je in de klas een project over het menselijk lichaam. Als afsluiting van dit project ga je met je groep naar Corpus in Leiden. Hier wandel je door het binnenste van een mens.
In groep 8 doe je een project over de Tweede Wereldoorlog. Daarna ga je een dag naar Amsterdam. Hier doe je een stadsspeurtocht en bezoek je het Anne Frankhuis.

 
Schoolkamp Bijzonder zijn ook de schoolkampen die we organiseren. Vanaf groep 3 t/m 7 ga je met je klasgenootjes op een leuke plek ergens in de buurt twee dagen op kamp. Overdag doe je bosspelen, een speurtocht en spelletjes. 's Avonds heb je een spannend avondspel en een bonte avond. Daarna mag je nog lekker in bed wat kletsen met je klasgenootjes en blijf je een nachtje slapen op het kampterrein. De volgende dag ga je dan weer naar huis. Later heb je het met je vrienden het nog vaak over de stoere leuke dingen die je gedaan hebt en hoeveel lol je hebt gehad.
Als je in groep 8 zit duurt het schoolkamp drie dagen. Je blijft dan twee nachten slapen op de kamplocatie. Dit is een heel bijzonder kamp omdat je dan afscheid neemt van je basisschoolperiode. Er worden speciale activiteiten gedaan waaraan je later met veel plezier terugdenkt.